Silivri Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 2. birleşiminde, ilçe merkezi sahil bölgesi dahil Semizkumlar Mahallesi'nden Cumhuriyet Mahallesi'ni kapsayan yaklaşık 1000 hektarlık alanın imar planları için karar verildi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatlarıyla hız verilen çalışmalarda detaylı bir inceleme yapılarak hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı belediye meclisinin onayına sunuldu. Uzun yıllar yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için yapılan planlar, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

SOSYAL PROJELER YAPILABİLECEK

Semizkumlar ve Cumhuriyet mahallelerine kadar uzanan D-100 Karayolu ve sahil arasını baz alan plan çalışmasına göre, yeni yatırımların önünü açacak önemli bir adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin onayına sunulacak planlamalar kapsamında, boş durumdaki alanların kısa sürede kamu adına terkleri gerçekleştirilebilecek. Böylelikle merkeze yakın konumdaki sosyal ve teknik alt yapısı olan alanların eğitim, sağlık, park, spor, otopark ve ibadet alanı olarak planlanması yapılabilecek.

BAŞKAN YILMAZ: “HAYIRLI OLSUN”

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yaptığı değerlendirmede, “Üzerinde hiçbir yapı olmayan bakir alana çok daha optimal ve insanları daha mutlu edecek, doğayı ön plana çıkaracak yapılar yapabilirsiniz. Ama fiili durumun üzerinde olduğu, bazen de elinizin kolunuzun bağlandığı durumlar da olabiliyor. Ama ben Silivri’nin bir kronik probleminin daha bu planla çözüme kavuşacağını umut ederek emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerine, komisyon üyelerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim