Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe genelinde başlattığı yol ve tretuvar yapım işi kapsamında Kara Mustafa Caddesi üzerinde de düzenleme çalışmaları başlatacak. Mevcut durum üzerinde iyileştirme çalışması ve tek yönlü trafik akışı uygulanması konusunda esnafın görüşlerini alarak proje üzerinde açıklamalar yapan Işıklar, “Biz sizlerin görüşlerini almak için geldik. Sizin fikrinizi almadan çalışmalara başlamak istemedik” dedi.

IŞIKLAR; “YAYALAR RAHAT YÜRÜSÜN, ESNAF İŞ YAPSIN İSTİYORUZ”

Işıklar, beraberinde bulunan CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Fen İşleri Müdürü Hasan Solak ile birlikte cadde esnafına sunum eşliğinde projeyi anlattı. Tretuvarların genişletilip, caddeyi aydınlık bir görünüme kavuşturmak istediğini ifade eden Başkan Işıklar; “Kara Mustafa Caddesi üzerinde yapmak istediğimiz çalışma boyunca esnafın düzenini bozmak istemiyoruz. Bu nedenle sizlerin proje ile ilgili düşüncenizi almak istedik. Her arkadaşımın fikrine sonsuz saygımız var. Bu caddede güzel bir çalışma yapalım. Tretuvarları genişletelim, aydınlatma yapalım. Bu cadde akşamları karanlık oluyor ve dükkânlar akşam erken saatlerde kapanıyor. Bu caddede dükkânların gece geç saatlere kadar açık olması lazım. Yayalar rahat yürümeli, esnaf daha çok iş yapmalı. Çalışmaların başlangıcını sezon sonuna getirmeye çalıştık. Biran önce başlayarak çok kısa sürede de tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

ESNAF PROJE İÇİN NE DEDİ?

Yapılan toplantının sonunda Kara Mustafa Caddesi üzerinde tek yönlü bir trafik sirkülasyon projesi uygulanmasına ve bu doğrultuda yol düzenleme çalışmaları yapılmasına ortak bir karar verildi. Proje için teşekkür eden esnaf, çalışmaların kısa sürede tamamlanması konusunda Işıklar’a ricada bulundu.

Ali Kalender; “Uzun yıllardır caddede çok sıkıntılı bir süreç yaşanıyordu. Proje çok iyi olmuş ellerinize sağlık. Caddede yaya sirkülasyonu neredeyse hiç yoktu.”

Ali Tekin; “Yapılan işler çok güzel. Projenin de çok güzel bir sonuç çıkaracağına inanıyorum. Bizim caddemizde yağmur yağdığında yukarıdan gelen yağmur suyu dükkân önlerinde birikme yapıyor. Çalışmalar yapılırken, bu konuya dikkat ederseniz memnun oluruz.”

Seyfi Eroğlu; “Proje için sizleri tebrik ediyorum. İstikamet Değirmen Durağı’ndan alt geçide doğru olmalı diye düşünüyorum. Caddenin mevcut ışıklandırması çok yetersiz. Yapılacak çalışmada aydınlatmaya ağırlık verirseniz çok güzel olur.”

IŞIKLAR ESNAFI DOLAŞTI, PROJEYİ ANLATTI

Gerçekleşen toplantının ardından caddede esnafı dolaşan Başkan Işıklar, çalışmanın caddenin çehresini değiştireceğini, aydınlatmalar ve yol düzenlemeleriyle modern bir görünüme kavuşacağını ifade etti.


Editör: TE Bilişim