İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, referandum çalışmaları kapsamında Silivri’ye geldi.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat kutlu ve ilçe yöneticileri tarafından karşılanan İBB Başkanı Topbaş, ilk olarak Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni (SİAD) ziyaret etti.

Silivrili işadamlarının sorunlarını dinleyen Topbaş, çözüm vaadinde bulunduktan sonra İBB’nin Silivri’deki çalışmalarını anlattı. Yaptığı konuşmada Boğulca Deresi ıslah projesinin bu kadar uzamasının sebebi olarak CHP’yi işaret eden Topbaş, 8 yıl önce CHP ilçe yöneticileri tarafından konuyla ilgili olarak yasal itirazların süreci geciktirdiğini söyledi.

Kadir Topbaş, daha sonra muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada da İBB’nin çalışmalarından bahseden Topbaş, aynı şekilde Boğulca Deresi ıslah projesinin gecikmesinden dolayı CHP’yi sorunlu tuttu.

SİLİVRİ’YE METRO VAADİ

İBB Başkanı Kadir Topbaş, daha sonra Silivri ile İstanbul merkez ilçeleri arasında metro ulaşımının sağlanması için çalışmaları olduğunu söyledi.

Kadir Topbaş, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

32,5 kilometre Silivri’ye metro gelecek. Metro çalışmasını programa alıyoruz, şu anda projeleri yapılıyor. Bin metresi 50 milyon dolar. 32,5 kilometre çarpı 50 dediğin zaman ne yapıyor? 1,6 milyar dolar. TL'ye çevirdiğin zaman 6 katrilyondan fazla. Şu anda Büyükşehir olarak devlete, bir finans kurumuna veya bir bankaya günü gelmiş bir lira borcumuz yok. Kasamızda paramız var.

Editör: TE Bilişim