Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ekip arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiği halk toplantıları kapsamında Kavaklı Mahallesi’ndeydi. CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve İlçe Yöneticileri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ile İl Genel Meclis Üyeleri, Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri’nin katıldığı toplantıda yapılan ve yapılacak olan çalışmalar anlatıldı.

IŞIKLAR; “SİLİVRİ’Yİ SİZLERLE BİRLİKTE YÖNETİYORUZ”

Yapılan çalışmalara ilişkin gösterilen video sunumun ardından Kavaklılı hemşerilerine hitaben konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Göreve ilk geldiğimizde çevreden merkeze gelen bir yönetim anlayışı ile Silivri’yi birlikte yöneteceğiz demiştik. İlçemizin her yerini aynı yapan, adil ve tarafsız şekilde var olan zenginliğimizi eşit dağıtan hizmet anlayışı içerisindeyiz. Çağdaş ve modern bir kent olma yolunda hızla ilerliyoruz. Merkeze insanı koyan bir anlayışın sonucu bu. Bizim yaratmak istediğimiz; zenginliğimizi herkese yayılacak bir şekilde, kaşıkla toplayıp kepçeyle bir tarafa vermeden! Birilerinin ceplerine götürmeden! Halkın her kesimine yayarak, ilçemizi çağdaş ve modern bir geleceğe doğru hızla ilerletmek. Kavaklı’da başladığımız düzenlemelerin artarak devam ettiğini göreceksiniz” dedi.

“KAVAKLI ÜNİVERSİTE İLE BİR ŞEHİR OLACAK”

Üniversite projesi Kavaklı Mahallesi için altın madeni diyen Işıklar; “Kavaklı’yı üniversitesiyle anılan, üniversite alanıyla bir şehir haline dönüştüreceğiz. En önemli ısrarımız ve hayalimiz buydu. Planlama süreci, bu işin başlaması ve üniversite alanı haline gelmesi emin olun yapımından daha zor. Aydın Üniversitesi’nin yılbaşında üniversite için temel atmasını, 2014 yılında da öğrenci almaya başlamasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“SİLİVRİ’NİN HİZMET ALMASINI İSKİ ENGELLİYOR”

Toplantının sonunda 2013’de yapılması planlanan projeleri paylaşan Başkan Işıklar, Kavaklılı hemşerilerine hizmet yapılmasını engellemeye çalışan anlayıştan dert yandı. Silivri’nin en önemli sorunu olan otopark sorununun, İSKİ binasının taşınmaması nedeniyle çözülemediğini dile getiren Işıklar; “Defalarca uyarmamıza rağmen bir sonuç alamıyoruz. Silivri merkezdeki katlı otopark projemizi, İSKİ binasının boşaltılmaması nedeniyle başlatamıyoruz. İşi yavaştan alıp, süreci uzatıyorlar. Eğer ay sonuna kadar binayı boşaltmazlarsa binanın etrafını çevirerek, ‘Silivri’nin hizmet almasını İSKİ engelliyor’ yazacağım” dedi. Kültür Merkezi projesi, ilçe merkezinde düşünülen otopark projeleri, Kavaklı’da yapılması düşünülen projeleri mahalle sakinleriyle paylaşan Işıklar, ardından gelen soruları yanıtlayarak talepleri tek tek değerlendirdi.

KAVAKLI MAHALLESİ’NDE NELER YAPILDI?

Fen İşler Müdürlüğü

Silivri Belediyesi tarafından Kavaklı Mahallesi Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi, Cami Sokak, Dere Sokak, Kavaklı Meydan, Cumhuriyet Caddesinde yol düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Düzenleme çalışmaları kapsamında; 650 metre granit bordür, 2.200 m² granit, diyabaz, mermer ve bazalt plak kaldırım, 7400 m2 mineral yüzeyli beton parke taşı, 3.000 m² granit ve bazalt küptaş yol, 3.170 metre beton yol ve bahçe bordürü, 514 metre yağmursuyu hattı, 20 adet yağmursuyu ızgarası, 77 adet aydınlatma direği imalatları gerçekleştirildi. İnönü Caddesi ve İstanbul Caddesinde yol düzenleme çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında; 1850 m² mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım ve yol, 1250 metre beton yol bordürü, 250 metre yağmursuyu hattı, 20 adet yağmursuyu ızgarası, 20 adet aydınlatma direği, 1.180 ton asfalt serimi, 1500 metre beton yol bordürü ve yağmur oluğu imalatları yapıldı.

Kavaklı Mahallesi genelinde 5930 m² beton parke taş tamiri, 1478,9 m2 yol bordürü ve yağmur oluğu tamir ve bakımı ile 223.400m² yol iyileştirmesi çalışmaları gerçekleştirildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Silivri Belediyesi tarafından Kavaklı Mahallesi, meydan düzenleme çalışmaları kapsamında peyzaj düzenlemeleri yapılarak, bitki dikimi gerçekleştirildi. Kavaklı İlköğretim Okulu ve Kavaklı Meydanı’na bank montajları yapıldı.

NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2013 yatırım programı kapsamında Kavaklı Mahallesi, Fulya Caddesi’nde 1670 ton, Futbol Sahası yanı Görgülü Sokak’ta 411 ton asfaltlama çalışması gerçekleştirilecek. Dere Sokak üzerinde çocuk oyun alanı oluşturularak, oyun grubu montajı yapılacak. Başak Sokak üzerinde de çocuk bahçesi alanı oluşturularak bölgede sert zemin döşemesinin ardından, satranç oyun alanı ve oyun grubu montajları gerçekleştirilecek. Mahallede çocuk oyun alanlarının yetersizliği ile ilgili yaşanan sıkıntı yeni oyun alanları ile ortadan kalkacak. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kavaklı’da Aydın Üniversitesi’ne tahsis edilen ve planlarda üniversite alanı olarak işletilen arazinin yerini de göstererek Kavaklılı hemşerilerine üniversitenin çok yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlayacağını müjdeledi.


Editör: TE Bilişim