Silivri’de, İmar Kanunu’nun 18. maddesi dolayısıyla kamusal hizmetlerde kullanılmak amacıyla hazineye terk edilen bölgelerle ilgili olarak yaşanan arsa krizi yeniden yargıya intikal etti.

2009 yılında Özcan Işıklar’ın belediye başkanı seçilmesiyle birlikte Silivri Belediyesi tarafından arsa statüsü verilerek satışı yapılan 94 adet taşınmazla ilgili olarak 2009 ila 2014 yılları arasında görev yapan AK Partili belediye meclis üyeleri İstanbul İdare Mahkemesi’ne ve ardından Danıştay’a başvurarak satışların iptalini talep etmişti.

Dosyayı görüşen Danıştay 8. Dairesi de hukuka uygunluk bulunmadığı ve kamu yararı oluşmadığı gerekçesiyle satışları iptal etmişti. Danıştay’ın bu kararından sonra arsaları satın alanlara tek tek dava açan Silivri Belediyesi, tapuların iptalini ve arsaların iadesini talep etmişti.

Bu süreç yaşanırken arsa mağdurları arasında bulunan Cemcem Kuyumculuk’un ortaklarından Zare Cemcem, İçişleri Bakanlığı’na başvurarak başta Özcan Işıklar olmak üzere karara imza atan dönemin CHP’li Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve kararı uygulayan belediye çalışanlarının mahkemeye sevk edilerek yargılanmalarını istedi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından şikâyet üzerine yürütülen ön inceleme geçtiğimiz aylarda sonuçlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve dönemin CHP’li belediye meclis üyeleri hakkında soruşturma izni verdi.

DANIŞTAY İTİRAZI REDDETTİ

Işıklar ve CHP’li belediye meclis üyeleri İçişleri Bakanı tarafından verilen soruşturma izninin kaldırılması için yeniden Danıştay’a başvurdu. Ancak bu başvuru reddedildi.

DOSYA SİLİVRİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDA

Danıştay’ın red kararı ile birlikte Özcan Işıklar, dönemim belediye meclis üyesi olarak kararda imzası bulunan CHP’li Belediye Başkan Aday Adayı Bora Balcıoğlu ve dönemim diğer CHP’li Silivri Belediye Meclis üyeleri hakkında soruşturmaya başlanılması için Silivri Kaymakamlığı tarafından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na bugün yazı gönderildi.

İDDİANAME DÜZENLENECEK

İçişleri Bakanlığı’nın 4483 sayılı kanun kapsamında vermiş olduğu soruşturma izni üzerine dosya Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde iddianame düzenlenerek Işıklar ve CHP'li belediye meclis üyeleri hakkında ceza davası açılması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim