Uluslararası Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi, 18- 20 Mart tarihlerinde Kültür Zirvesi gerçekleştirdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın beraberinde Başkan Yardımcısı Emine Tarin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen Terlikçi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Kartal ve Strateji Geliştirme Müdür Vekili Ömer Sebahattin Çetin ile birlikte katıldığı toplantı, İspanya’nın Bilbao kentinde yapıldı. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Kültürün Yeri, Gündem 21 çerçevesinde kalkınma ile kültür arasındaki ilişkiler ve Kültür- Şehir ilişkisi hakkındaki stratejik planlamalar konusunda sunumların yapıldığı Kültür Zirvesi’nde; Kentlilerin Kültür Hakkı, Kültür ve Sürdürülebilirlik, Kültür ve Politikalar gibi başlıklar altında genel ve paralel oturumlar gerçekleştirildi.

ZİRVEYE TÜRKİYE’DEN YEREL KATILIMCILAR

Toplantıya Barselona, Buenos Aires, Paris, Akra, Mexico City, Madrid ve Kiji Belediye Başkanlarının yanı sıra, İstanbul Büyükşehir, Diyarbakır Büyükşehir, İzmir Büyükşehir, Gaziantep, Nevşehir ve Konya Belediyelerinden yerel yöneticiler de katıldı. Kültür Zirvesi’nin ikinci gününde İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Salih Efiloğlu kültür politikaları hakkında ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktiğli ise Mevlana Kültür Merkezi hakkında sunumlar yaptı. 

IŞIKLAR ZİRVEYİ DEĞERLENDİRDİ

Kültür Zirvesi’ni değerlendiren Başkan Işıklar; “Uluslararası Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG)’nın gerçekleştirmiş olduğu Kültür Zirvesi’nde, farklı şehirlerin deneyimleri ve iyi şehir uygulamalarını inceledik. Zirve, dünyanın farklı ülkelerinden gelen çok sayıda yerel yönetici ve akademisyeni buluşturdu. Şehirlerin paydaşlarla yapılacak işbirliği projeleriyle, kültür politikalarına destek vermelerinin amaçlandığı zirvede, yerel yönetimlerin rolü ve önemi vurgulandı” dedi. Zirveye katılan ziyaretçiler için Bilbao’daki kültür merkezleri ve sanat galerilerine teknik inceleme gezileri düzenlendi.

 

Editör: TE Bilişim