Silivri Belediye Meclisi’nin 02. Ocak 2018 Salı günü gerçekleştirilen Ocak ayı birinci oturumunda AK Parti Grubu’nun verdiği önergeler gündeme damgasını vurdu.

AK Partili belediye meclis üyeleri tarafından imzalanarak verilen 9 adet önerge meclis kürsüsünden okunurken özellikle KİPTAŞ konutlarıyla ilgili olarak düzenlenen imza kampanyasında belediye personeline baskı ile imza attırılması ve Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kaç kişi çalıştığı ile ilgili sorular Işıklar’ın tepkisine neden oldu. Işıklar bu önergeleri işleme koymak istemezken, AK Partili İlçe Başkanı Rıfat Kutlu’nun ısrarı sonucunda önergeler başkanlık makamına havale edildi.

AK Parti Silivri Belediye Meclis Grubu’nun önergeleri şu şekilde:

T.C. SİLİVRİ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA

02.01.2018 Konu:

Naim SÜLEYMANOĞLU’nun isminin yaşatılması Hk.

Geçtiğimiz aylarda vefat eden ve ülkemizin ismini uluslararası müsabakalarda ve olimpiyatlarda 1.’lik kürsüsünde dillendiren Milli Haltercimiz Naim SÜLEYMANOĞLU’nun isminin ilçemizde yaşatılması için bir caddeye veya başka bir yapıya verilmesini talep eder, İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

Saygılarımızla

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ MECLİS GURUBU

Konu: Silivri Belediyesi Kültür Müdürlüğü Hk.

Silivri Belediyesi kültür müdürlüğü bünyesinde çalışan personel sayısı kaçtır? Bu müdürlük bünyesinde kurulmuş bir tiyatro ekibi var mıdır? Varsa yıllık tiyatro programları ne şekildedir? 2017 yılında kaç adet oyun sergilemişlerdir? Personel listesiyle birlikte soruların cevaplarının tarafımıza yazılı olarak verilmesi talep eder, İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

Konu: Otopark İhalesi Hk.

10 yıllık hizmet döneminizin 9 yılını geride bırakacağımız bu zaman dilimi içerisinde Silivri’mizin en önemli problemlerinin başında gelen otopark mevzusuna 9 yıldır hala bir çözüm bulamadığınız anlaşılmaktadır. Geçtiğimiz aylarda Silivri Belediyesinin otopark ihalesine çıktığı ancak yeterli firmanın katılmadığından sebep ihalenin ertelendiği söylenmiştir. a) Bu ihaleye kaç firma katılmıştır.? b) Katılan firma isimleri nelerdir? c) Katılan bu firmaların verdiği fiyat teklifleri nelerdir? d) Uygun rekabet ortamı yine oluşmazsa otopark problemi nasıl çözülecektir? e) Bir sonraki ihale tarihi nedir? İlgili cevapların verilmesi için önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ederiz. İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

Konu: Umumi Tuvaletler Hk.

Silivri Lisesi ile Varyemez kahvesi arasındaki kavşakta bulunan Umumi Tuvaletlerin kapalı olmasından sebep özellikle bölge esnafının zor durumda kaldığı gözlemlenmiş ve bu konudaki şikayetlerini ifade etmişlerdir. Söz konusu yerle alakalı bölge esnafı ve halkının mağduriyetini gidermek gerekli çalışmanın yapılmasını talep eder, İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

Konu: İmza Kampanyası Hk.

İlçemizde TOKİ ve KİPTAŞ tarafından yapılacak olan toplu konutlar için başlattığınız imza kampanyasına özellikle Belediye personellerini iş tehditleriyle zorla imza attırdığınız, imza atmayan personel listelerini ilgili müdürlüklerden bizzat isteyeceğinizi ifade ederek bir baskı ve korku politikası oluşturduğunuz kamuoyu tarafından iddia edilmektedir. Bu iddiaların doğru olup olmadığını, devletin taşeron işçilerine verdiği hak olan kadro hakkını şantaj malzemesi olarak kullanıp kullanmadığınızı tarafımıza bildirmenizi talep eder, İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

Konu: Personel Maaşları Hk.

Silivri Belediyesi bünyesinde en ağır ve temel işleri yapan temizlik görevlilerinin maaşlarının zamanında verilmediği, alın teri olan iki aylık alacaklarından sadaka verir gibi ancak 200TL ödeme yapıldığı iddia edilmektedir. Birçoğu dar gelirli ve kiracı olan bu personellerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi, eğer ki belediyenin bütçesi yoksa Belediyenin lüks harcamalarından kısarak işçilerin hakkını ödemenizi teklif eder, İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

Konu: Belediye Borçları Hk.

Silivri Belediyesi olarak 2017 yılından 2018 yılına ne kadar borç ile girildiğini tarafımıza yazılı olarak verilmesini talep eder, İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

Konu: Sicil Durum Belgesi Hk.

02.08.2013 tarihinde yayınlanan Resmî Gazetenin 73.maddesinin I bendine göre “harita, plan, etüt ve projeler; idare ve ilgili kanunlarında açıkça belirtilen yetkili kuruluşlar dışında meslek odaları dahil başka bir kurum veya kuruluşun vize veya onayına tabi tutulamaz, tutulması istenemez” şeklinde açık bir kanun maddesi vardır ve yürürlüğe girmiştir. Silivri Belediyesi olarak bu kanun maddesine aykırı bir şekilde hareket edilerek ilgili Meslek Odalarından Sicil durum belgesi istenmekte, Sicil durum belgesi olmayan projelerin ruhsatları verilmemektedir. Kanun dışı olan bu durumun düzeltilmesi için ilgili talimatların bir an önce verilmesi, aksi taktirde tarafımıza yazılı olarak hangi kanuna göre bu zorunluluğu oluşturduğunuzu ifade etmenizi talep eder, İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz

Konu: Selimpaşa Mah. Hk.

Selimpaşa mahallesinde Silivri Belediyesi olarak 2017 yılında yapılan Belediyecilik çalışmalarını ve bunların maliyetlerini tablo halinde tarafımıza verilmesini talep eder, İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

Editör: TE Bilişim