Son yıllarda yaşadığı düşüşle çareyi geçmişte arayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bugün bir yalanı daha ortaya çıktı. Andy-Ar şirketinin 21 Ekim-9 Aralık 2015 tarihleri arasında genelde 34 bin 200 denek ile görüşme yapılarak tamamladığı iddia edilen ve 2016’nın Ocak ayında yayınladığı anket, Silivri Belediyesi tarafından bugün yayınlanmış gibi gösterildi. Silivri Belediyesi’nden; “Özcan Işıklar İstanbul’un en başarılı başkanları arasında” başlığıyla servis edilen basın bülteninde anket yeniymiş gibi gösterilmek istendi.


HİZMETTE YOK, YAKINLIKTA SONUNCU!

Oysa anket, Ekim ve Aralık 2015’te yapılmış olup, Ocak 2016’da yayınlanmıştı. Ulusal gazetelere de o dönem konu olan ankette 3 soru sorulmuştu.

İlk soru; ‘Yaşadığınız ilçenin belediye hizmetlerinden memnun musunuz?’ şeklindeydi. Bu soruda Özcan Işıklar ilk on başkan arasına girememişti.

İkinci soru; ‘Yaşadığınız ilçenin belediye başkanını tanıyor musunuz?’ şeklindeydi. Işıklar, bu soruda da sıralamaya giremedi.

Üçüncü soru ise; ‘Yaşadığınız ilçenin belediye başkanını halka yakın buluyor musunuz?’ şeklindeydi. Işıklar bu soruda da ilk on isim içerisinden yüzde 48.5 ile sonuncu olmuştu.   


IŞIKLAR’DAN ALGI OPERASYONU!

Bugün (24.08.2016) öğlen itibariyle Işıklar’a yakın yayın organlarında yer alan anket haberinin ise YÖRÜNGE’nin araştırması sonucu yalan olduğu ortaya çıktı. Andy-Ar’ın bazı bölgelerde ‘Yüz yüze görüşme yöntemi’ ve bazı bölgelerde de ‘CATI’ yani telefon ile görüşme yöntemi kullanılarak uygulanan saha araştırmasının geçmişe ait olduğu öğrenildi.
Özcan Işıklar’ın hakkında son zamanlarda çıkan haberlerden dolayı algıyı değiştirmek için böyle bir girişimde bulunduğu tahmin ediliyor.


OCAK AYINDA YAYINLANDI!

Ocak 2016’da bazı ulusal yayın organlarında yayınlanan haberler ise şu şekilde;

http://www.sabah.com.tr/galeri/turkiye/en-basarili-belediye-baskani-kim

http://www.haberler.com/istanbul-un-en-basarili-belediye-baskani-kim-8105718-haberi/

http://www.haberturk.com/yasam/haber/1185918-en-basarili-belediye-baskanlari-ve-sirlari


YÖRÜNGE GAZETESİ - Alparslan ERMİŞ

Haberin Diğer Fotoğrafları







 
Editör: TE Bilişim