Silivri Belediye Meclisi’nin 06 Şubat 2017 Pazartesi günü gerçekleşen toplantısındaki gündem maddeleri arasında birinci sırada yer alan “belediyemize hibe edilecek olan aracın hibe kabulünün görüşülmesi” konulu madde dikkat çekti.

Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, meclis kürsüsünde yaptığı konuşma sırasında “...bizim ricamız üzerine Göksular tarafından alınarak belediyemize bağışlanacak bir minibüs...” şeklinde normal bir yolcu minibüsdü gibi göstermeye çalışarak tarif ettiği aracın ultra lüks bir yeni makam aracı olduğu konuşuluyor.

İKİ ADET MAKAM ARACI VAR ÜÇÜNCÜSÜ GELİYOR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın iki adet makam aracı var. Bunlardan birisi 2005 model Audi, diğeri ise 2010 model Mercedes Vito minibüs.

Ancak Işıklar’ın uzun zamanıdır yeni bir makam aracı istediği ve 2017 model Mercedes Vito makam minibüsünde karar kıldığı belirtiliyordu.

CHP’li İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’ın kayınpederi olan Silivrili işadamı Adnan Göksu’nun satın alarak belediye envanterine hibe ettiği bu aracın da 2017 model Mercedes Vito makam minibüsü olduğu iddia ediliyor.

İÇ DİZAYNI ÖZEL OLARAK HAZIRLANIYOR

Söz konusu aracın satın alındığı ve halen iç dizaynı ile ilgili düzenlemelerin yapıldığı da konuyla ilgili olarak gelen bilgiler arasında.

ŞARKICILAR VE İŞADAMLARI KULLANIYOR

Söz konusu özel donanımlı makam minibüslerini Türkiye’de daha çok bazı şarkıcılar ve işadamları kullanıyor.

Bu araçların iç donanımları da konforuna göre 100 bin TL ila 700 bin TL arasında özel olarak yaptırılıyor.

Editör: TE Bilişim