AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ve Aralık ayları içerisinde Silivri’de gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verildi.

AK Parti’nin yazılı açıklaması şu şekilde:

Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediyemiz daha önceki dönemlerde olduğu gibi, 2014 yerel seçimleri sonrasında da Silivri’de gerçekleştirdiği çalışmalara büyük bir özveriyle devam ediyor.
 

Özellikle Büyükşehir Belediyemize bağlı olan; Yol Bakım Ve Onarım Müdürlüğümüzün, Spor A.Ş Birimimizin, Mezarlıklar Müdürlüğümüzün, İSKİ’nin, İGDAŞ’ın, İSTAÇ’ın, Kıyı Temizlik Şefliğimizin, İETT’nin, Halk Ekmeğin ve İSMEK’in Silivri’deki faaliyetleri vatandaşlarımız tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir.

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı olarak Silivrili hemşerilerimizle sık sık bir araya gelerek yapmış olduğumuz istişareler neticesinde, yapılan bu çalışmaların vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılandığını defaten tecrübe ettik.

İlçe Başkanımız Rıfat KUTLU’nun Silivri özelindeki tüm sorunlarla yakından ilgilenerek, halkımızın talepleri doğrultusunda yapmış olduğu girişimlerle birçok sorunun çözüme kavuşturulması sağlanmıştır.

7 gün 24 saat Silivri’ye hizmet edebilmek adına cadde cadde, sokak sokak dolaşan İlçe Başkanımız;  Büyükşehir Belediyemizin amir ve müdürleriyle sorunların yerinde tespit edilmesi ve çözüme kavuşturulması için büyük bir gayret sarf etmiştir.

Bu özverili çalışmalar neticesinde, sorumluluk alanlarının dışına da çıkan Büyükşehir ekipleri birçok yatırımı Silivrili vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur.

Geçtiğimiz Kasım ayı ve içinde bulunduğumuz Aralık ayında da çalışmalarına hız veren ekiplerimiz, yaşanılan ve yaşanılması muhtemel birçok mağduriyeti ortadan kaldırmıştır.

Kış aylarında bulunmamız dolayısıyla her sene olduğu gibi bu yıl da 32 adet kar küreme bıçağı köylerimizde dağıtılmış ve olası sorunların yaşanmadan önüne geçilmiştir. Yine Yol Bakım Ve Onarım Müdürlüğümüz tarafından Silivri merkez ve köylerinde tüm kurum ve kuruluşlara buzlanmaya karşı tuz dağıtımı yapılmıştır.

Yine Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğümüz tarafından; Danamandıra, Akören, Çeltik, Seymen, Fener, Kurfallı, Bekirli ve Alipaşa’da asfaltlama, tretuvar ve onarım çalışmaları yapılmıştır. Silivri Yeni Sanayi sitesi, Yeni Mahalle konutlar bölgesi ve Mimar Sinan mahallemizde bozulan yollar ekiplerimiz tarafından tamir edilmiştir.

Büyükşehir Belediyemiz tarafından okullarımıza yapılan kapalı spor salonları tamamlanmış ve eksikleri giderilmiştir.

Bunun yanında İlçemizdeki tüm spor kulüplerine malzeme desteği sağlanmış; İBB Meclis Üyemiz ve İlçe Başkanımız Rıfat Kutlu tarafından dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

 Aynı zamanda ihtiyaç duyulan okullarımızda, bahçe düzenlemeleri gerçekleştirilmiştir.

Yine vatandaşlarımızın mağduriyetleri arasında yer alan yolcu durakları,  talep edilen noktalarda Büyükşehir belediyemiz tarafından temin edilerek yerlerine montajları yapılmıştır.

İhale süreci tamamlanan Selimpaşa Battı-Çıktı projesi içinde sondaj çalışmaları yapılarak, önemli bir sorunun çözümü içinde çalışmalar başlatılmıştır.

Geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanımız tarafından Silivri kamuoyuna duyurulan, Konutlar alt geçit sorununun çözümüne ilişkin çalışmalar başlatılmış olup, Büyükşehir Belediyemiz trafik sorununun önüne geçecek projeleri hayata geçirme konusunda gerekli adımları atmıştır.

Bunun yanında Değirmenköy’de büyük sıkıntılara sebep olan kavşak sorunu da bu dönem içerisinde  çözüme kavuşturulmuştur.

Başlatılan İETT seferleri güzergâhının uzatılması, belirli yerlere kurulan Halk Ekmek büfeleri ve İSMEK kurumumuzun çalışmaları da devam etmektedir.


Tüm bu çalışmalardan da anlaşılacağı üzere; bazı kesimler negatif bir algı oluşturmak amacıyla ‘İBB Silivri’yi Cezalandırıyor’ gibi asparagas söylemler geliştirerek, aslında kendi sorumluluklarını yerine getiremeyişlerinin üzerini örtmeye çalışmışlardır.

Büyükşehir belediyemiz de bu asılsız ithamlara en güzel cevabı, Silivri’nin dört bir köşesinde hayata geçirdiği çalışmalarla vermiştir.


Yapılan bu hizmetlerin Silivrimiz’e hayırlı olmasını dilerken, çalışmalar da emeği geçen başta İBB Başkanımız Kadir TOPBAŞ’a İlçe Başkanımız Rıfat KUTLU’ya, Tüm kurum ve kuruluşlarımızın çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

 

Editör: TE Bilişim