Silivri Belediye Meclisi’nin 4 Kasım 2019 Pazartesi tarihine rastlayan Kasım Ayı toplantısının 1. Birleşiminin 1. Oturumu, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Saat 10.00’da başlayan meclis toplantısında gündem maddeleri okunarak ilgili komisyona havale edildi. Kasım Ayı 1. Oturumu’nda yer alan gündem maddeleri şöyle;

G Ü N D E M :

Belediyemize ait Silivri Selimpaşa Mahallesi, 54-55 pafta, 5734 nolu parselde kayıtlı 2 katlı binanın polis merkezi olarak tahsisinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

Silivri İlçesi Çanta (Balaban) Mahallesi 4393 parsel ile Çanta (Sancaktepe) Mahallesi 4121 parsel sayılı taşınmazların 3 (üç) yıldan fazla süre ile kiralanmasının görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

Silivri Alipaşa Mahallesi, 4607, 4441 ve 4436 parsel sayılı taşınmazların intifa haklarının Fenerbahçe Üniversitesi'ne verilmesi ile ilgili alınan kararın iptal edilmesinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

İlçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesinin görüşülmesi oy birliği ile İsim Tespit Komisyonu’na havale edildi.

Silivri İlçesi, Beyciler Mahallesi 1825 Parsel (eski 1455),1826 parsel (eski 1455) nolu taşınmazların satın alınması, satılması veya takasının görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

İskeçeli Çelik Yay.Tel.Yan Ürünleri Tic.Ltd.Şti. tarafından 34 CHM 376 plakalı aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebinin görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Erener Meşrubat Gıda Pazarlama Dağıtım San.ve Tic.Ltd.Şti tarafından 34 LE 7343 plakalı aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebinin görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Belediye Meclisince Dr. İbrahim ARIKAN ismi verilen projenin ilçemiz Yeni Mahalle, Erkin Balaban Caddesi, 974 ada, 1 parsel ile 975 ada, 1 parseldeki alana kaydırılarak Dr.İbrahim ARIKAN isminin verilmesi ve uygulama yapılmasının görüşülmesi oy birliği ile İsim Tespit Komisyonu’na havale edildi.

İlçemiz Sancaktepe Mahallesi, Millet Caddesi üzerindeki ağaçlandırılmış park alanına Saffet SERT isminin verilmesinin görüşülmesi oy birliği ile İsim Tespit Komisyonu’na havale edildi.

Editör: TE Bilişim