Türk- Alman Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Almanya Königsbrunn 2. Belediye Başkanı Norbert Schwalber, beraberinde eğitimci kadrosuyla birlikte geçtiğimiz yıllarda Silivri Lions Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ne yardımcı olmak ve ilçede engellilere yönelik incelemelerde bulunmak üzere Silivri’ye gelmiş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı ziyaret etmişti. Karşılıklı tecrübe ve bilgi paylaşımının çok önemli olduğunu dile getiren Schwalber’in daveti üzerine, Silivri’den bir grup heyet Almanya Königsbrunn Belediyesi’ni ziyarete gitti. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu Meral Kutlu, Silivri Lions Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Özdoğan ve Müdür Yardımcısı Selahat Özel’in katıldığı ziyaret programı kapsamında Almanya’da engellilere hizmet veren eğitim kurumları ziyaret edildi. Engellilere yönelik eğitim alanında oldukça gelişmiş olan Almanya’nın birçok uygulaması Silivri Belediyesi’ne örnek olacak.

TÜRK- ALMAN DOSTLUĞU GÜÇLENDİ

Augsburg Türk Evi’nin 20. Yılı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe de katılan Silivri heyeti, Türkiye’den bürokratların da davet edildiği programda bir dizi temasta bulundu. Görme engelli AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’nın da katıldığı programda Türk- Alman dostluk ilişkileri anlatıldı.

HEDİYELER SUNULDU

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Almanya Königsbrunn 1. Başkanı Ludwig Fröhlich ile 2. Belediye Başkanı Norbert Schwalber’a ve kendisine ziyaretleri boyunca eşlik eden eğitimcilere Silivri Belediyesi Mahalle Evi kursiyerleri tarafından hazırlanan Yoğurtçu Heykeli’nin maketlerinden ve Silivri manzaralı magnetlerden hediye etti. Gerçekleşen ziyarette Türk- Alman özel eğitimcilerin karşılıklı yer değiştirerek iki ülkedeki farklı uygulamaları eğitimci gözüyle incelemesinin projelendirilmesine karar verildi.


Editör: TE Bilişim