Silivri Belediyesi tarafından kent müzesi yapılarak burada sergileneceği gerekçesiyle vatandaşlardan alınan tarihi eşyaların belediye binasında saklandığı odadan kaybolduğu iddia ediliyor. 

Hatırlanacağı gibi birkaç ay önce Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, eski Silivri’ye ait objelerin ve geçmişi anımsatan hatıra eşyalarının sergileneceği bir kent müzesi için çalışmalara başladıklarını belirtmesi üzerine Silivri Belediyesi yetkilileri tarafından vatandaşlara çağrı yapılarak evlerinde bulunan ve eski Silivri’yi çağrıştıran objelerin belediye yetkililerine teslim edilmesi istenmişti.

Özcan Işıklar, konuyla ilgili olarak gerek belediyenin internet sitesi üzerinden gerekse basın aracılığıyla Silivrili vatandaşlara yapılan “Kent müzemizi birlikte oluşturalım” başlıklı çağrıda; “Müzede sergilenmek üzere halkımızdan toplayacağımız eskiye ait her türlü taşınır eşya, belediyemizde teslim alınıp bir envantere kayıt edilecektir. Müzeler hakkındaki yönetmelik gereği; halktan toplanacak bu eserler, müzeye ait binada sergilenene kadar belediyemizde muhafaza edilecektir. Halkımızın teslim ettiği eserler; teslim edenin ismi de dahil olmak üzere bilgiler içerecek şekilde yer alacaktır. Bu nedenle halkımızı ilçemizin tarihinin, sosyal ve kültürel değerlerinin sergileneceği Kent Müzemize katkı sağlamaya davet ediyorum. Evlerimizde bulunan eski giysilerden, kullanılmış araç ve gereçlere, fotoğraflara, belgelere kadar her türlü eseri müzemize teslim etmeye çağırıyoruz. Eserin teslim işlemleri sırasında, hemşerimize tutanakla teslim edildi belgesi verilecektir. Müzede sergilenmesi istenilen, kenti yansıtan her türlü eserin kaydı için başvurularınızı Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’mize yapabilirsiniz” şeklinde konuşmuştu.

Bu çağrı üzerine Silivrili birçok vatandaş evlerinde bulunan ve aile büyüklerinden yadigâr kalan eşyaları belediye yetkililerine teslim etti.

EŞYALAR TESLİM ALINIRKEN MAKBUZ VERİLMEDİ

Silivri Belediyesi’nde görev yapan Ömer Sebahattin Çetin, Cemile Paçalı ve Meral Türkmen Terlikçi tarafından teslim alınan bu eşyaların karşılığında hiçbir vatandaşa makbuz verilmediği ve teslim tutanağı tutulmadığı belirtildi.

EMANET EDİLEN EŞYALAR BUHARLAŞTI

Daha sonra birdenbire bu kampanya durduruldu.

Silivri halkı tarafından belediye yetkililerine teslim edilen eşyaların saklanmakta olduğu depodan kaybolduğu ve halen nerede olduklarının bilinmediği iddia ediliyor.

EMNİYETE NİÇİN BİLDİRİLMEDİ?

Silivri Belediyesi’nde saklanmaktayken kaybolan söz konusu eşyaların çalınmış olabileceği değerlendirilirken; belediye yetkililerinin kayıp olayını bugüne kadar polise bildirmedikleri de öğrenildi.

Editör: TE Bilişim