Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Silivri ziyareti esnasında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından talep edilen 2 adet çöp toplama aracı bugün teslim alındı. İstanbul’da çöpünü kendi imkânları ile toplayan tek belediye olma özelliğini taşıyan Silivri Belediyesi'nin envanterine giren hibe araç sayısı 33’e yükseldi. Temizlik İşleri Müdürlüğünde son hazırlıkları yapılan kamyonlar kısa bir süre sonra hizmette kullanılmaya başlanacak.    

“KENDİ İMKÂNLARI İLE ÇÖPÜNÜ TOPLAYAN TEK BELEDİYEYİZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen 2 adet çöp kamyonunu inceledi. Bakan Kurum’a teşekkür eden Başkan Yılmaz, İstanbul’da 39 ilçe içerisinde çöpünü kendi imkanları ile toplayan tek belediye olduklarını söyleyerek, şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle bugün iki tane çöp toplama aracını Silivri Belediyesine hibe eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Beyefendi’ye çok teşekkür ediyorum. Belediyelerin en önemli görevlerinden birisi evsel atıkların yani kent çöpünün toplanmasıdır. Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, şunun altını özellikle çizmek istiyorum; İstanbul’da 39 ilçe arasında çöpünü ihale etmeden kendi imkânları, kendi kaynakları ile toplayan tek belediye Silivri Belediyesi’dir.”

“YAKLAŞIK 70 MİLYON LİRA BELEDİYE KASASINDA KALACAK”

Belediye imkanlarıyla toplamaktaki amacı açıklayan Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımız ‘Bunun bize ne faydası var?’ diye sorabilirler. Bu sebeple buna da bir açıklık getirmek istiyorum. Biz göreve geldiğimizde bu çöp bir yılda müteahhit aracılığı ile 18 milyon liraya, eski para ile 18 trilyona toplanıyordu. Biz de şunu söyledik; ‘Biz kendi imkânlarımızla kendi kaynaklarımızla bu çöpü çok daha ucuza toplayabiliriz’. Şuanda çöp işini ihale etmeyen tek belediye olarak, kendi imkânlarımız ve kaynaklarımızla 4, 4 buçuk milyon gibi bir rakama topluyoruz. Yani başka bir ifadeyle 13,5 milyon lira Silivri Belediyesinin kasasında kalıyor ve bu kasada kalan para ile biz Silivri’ye yol, park ve çeşitli hizmetler sunabiliyoruz. Şunu da eklemek istiyorum. 5 yıl için bir hesap yaparsak, yaklaşık 65-70 milyon lira gibi bir rakam çöpe gitmemiş ve belediyemizin kasasında kalarak vatandaşlarımıza hizmet olarak dönecek. Şuana kadar 31 aracı hayırsever vatandaşımızın bağışları ile belediyemize kazandırdık. 2 adet aracımızı da bugün bakanlığımızın hibesi ile kazandırarak 33 aracı belediyemizin envanterine kayıt etmiş durumdayız. Yaptığımız bu hizmeti kamuoyunun ve Silivrili hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim