Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Taner Çetin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü görevine getirildi.

ÇetinİBB'de Kültür Daire Başkanlığı'na bağlı olarak görev yapacak.

Taner Çetin; daha önce sırasıyla Silivri Belediyesi Kültür Müdürü, Avcılar Belediyesi Kültür Müdürü ve Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapmış, 1992 yılında Silivri'nin ilk özel radyo ve TV'si olan Marmara FM-TV'nin kuruluşunda görev almıştı.

Çetin, Silivri'de çok sayıda gencin halkoyunları dalında yetişmesinde ve uluslarası ödüller almasında da katkı sahibi.

TANER ÇETİN KİMDİR

1962 yılında Silivri'de doğan Taner Çetin, Konya Mevlana Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne devam ettikten sonra uzun yıllar Silivri'de halkoyunları eğitmenliği yaptı. 1989 yılında belediye başkanı seçilen Selami Değirmenci tarafından 1990 yılında kurulan Silivri Belediyesi Kültürevi'nde halkoyunları eğitmenliğine getirildi. 1992 yılında Kültürevi Müdürü oldu ve bu görevini 1996 yılına kadar sürdürdü. Bu süre içerisinde Silivri'den birçok gencin kültür ve sanatla tanışmasına önayak oldu.

Taner Çetin, 1992 yılında Silivri FM adıyla kurtulan ve daha sonra Marmara FM-TV adını alan Silivri'nin ilk özel radyo ve televizyonunun da kurucuları arasında yer aldı.

2000 ila 2014 yılları arasında Avcılar Belediyesi'nde Kültür Müdürü olarak görev yaptı. Arka arkaya düzenlenen organizasyonlarla Avcılar ve çevresinde oturan gençlerin kültür ve sanatla tanışmasına yardımcı oldu. Avcılar Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerinin çok sayıda uluslararası yarışmada derece almasını sağladı.

2014 yılında Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne atandı. Yine yoğun bir çalışma temposu içerisinde Beylikdüzü'nü kültür ve sanat çalışmaları konusunda söz sahibi haline getirdi.

Beylikdüzü Belediyesi Senfoni Orkestrasını kurdu.

Ekrem İmamoğlu'nun İBB başkan adayı olmasıyla birlikte hem 31 Mart hem de 23 Haziran seçimlerinin organizasyonunda aktif görev aldı.

Taner Çetin evli ve iki çocuk babası.

Editör: TE Bilişim