AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Rıfat Kutlu, Nisan ayı meclis toplantısında faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında AK Parti Grubu adına bir konuşma yaptı.

Silivri Belediyesi’nin yapmış olduğu masraf ve harcamalarda şaibe olduğunun altını çizen Kutlu, konu ile ilgili bazı belge ve fatura örneklerinin AK Partili Denetim Komisyonu üyelerine gösterilmediğini söyledi.

Rıfat Kutlu, Silivri Belediye Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, konuyla ilgili olarak şunları söyledi.

Meclis çoğunluğuna bağlı olarak belediyenin bir yıllık çalışmalarını, alışveriş ve fatura kayıtlarını inceleyen denetim birimi altında bir Denetim Komisyonu kuruldu. Meclis çoğunluğu tabi ki CHP’li arkadaşlarımızda. 2 AK Partili 3 de CHP’li olmak üzere bir Denetim Komisyonu oluşturarak belediyemizin 2015 yılı sürecindeki çalışmaları incelenmiş oldu. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye bir söz var. Bu sene yapılan Denetim Komisyonu’nda maalesef belediyemize ait birçok doküman ve faturanın AK Partili meclis Üyesi arkadaşlarımıza “Siz Danıştay mısınız, siz Sayıştay mısınız? Başkan’a ya da ilgili müdüre sormamız lazım” gibi bahanelerle sümen altı edilmesi bu sürecin içinde bir şaibe olduğunun en net göstergesi. Bundan önceki süreçlerde denetim komisyonunun hangi şeffaflıklarda görev yaptıysa bu süreçte de aynı şeffaflıkta görev yapması gerekirdi. Belediye Yasası’nın 25. maddesinde komisyonun belediye birimleri ve bağlı kuruluşlardan her türlü bilgi ve belgeyi isteyebileceği, bu birim ve bağlı kuruluşların da bu istekleri gecikmeksizin yerine getirmelerinin gerektiği hükümleri mevcuttur. Belediye Kanunu’nda çok açık bir şekilde ifade edilmesine rağmen maalesef AK Partili arkadaşlarımıza bu belgeler verilmeyerek sağlıklı bir denetim biriminin oluşturma imkanı ortadan kaldırılmıştır. Bu konuyla ilgili hem şikâyetimizi kamuoyuna bildiriyor hem de gerekli hukuki süreci başlatacağımızın ifadesini sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Editör: TE Bilişim