Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, görevde olduğu 6 sene boyunca esnafın sorunları ile alakalı olarak hiçbir proje geliştiremeyip sadece akşamları takıldığı oturak alemleri ile tanınan bir oda başkanıdır.

6 yıllık oda başkanlığı süresi içerisinde her fırsata kafayı çekmenin haricinde esnafın lehine bir tane bile çalışma ortaya koyamamıştır.

Bu nedenle üzerinde Silivri’de bulunan esnafın vebali ve kul hakkı bulunmaktadır...

Dün akşam, Ercan Çalışkan ve bir grup arkadaşı ile birlikte gittikleri İzmir’deki oturak aleminde coşarak ellerinde rakı kadehleri ile paylaşmış oldukları sosyal medya görüntülerini haber olarak yayınladık.

Nuray Koçer’in kankası olan Ercan Çalışkanbir yere baş ol da nereye olursan ol” sözünü kendisine düstur edinmiş, “Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı” sıfatını aldıktan sonra sabahtan akşama kadar Nuray Koçer ile adeta ediyle büdü gibi takılan, akşamları da yine Koçer’le birlikte oturak alemlerinde zaman geçiren birisidir.

Çalışkan, Silivri’nin Sinsirella’sı (Hürhaber Gazetesi’nin sahibi) Sevginar Sali Uygun’un da dayısıdır.

Yıllardan bu yana ısrarla söylüyorum;

Bir zamanlar İlhan Uygun ile evli olan Sevginar Sali Uygun son derece sinsi ve kurnaz bir kadındır.

Belediye başkanlarını kendi kişisel çıkarlarına alet etmeyi çok iyi becerir…

Neyse efendim ben bu oturak alemi haberini yayınlayarak Nuray Koçer ve Ercan Çalışkan’ın laubali yaşantısını yeniden gözler önüne serdiğimin ertesi sabahında bir de baktım ki; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sanayi sitesine giderek Koçer ve Çalışkan ile birlikte yerlerdeki çöpleri topluyor.

Kumaş pantolon ve ceketli olan Yılmaz’ın yanındaki Koçer’e bakıyorsunuz; mesai saati içerisinde olmasına rağmen belediye başkanının yanında eşofmanları ile akşamdan kalma bir şekilde pişmiş kelle gibi sırıtarak dolaşıyor.

Belediye kanadından aldığımız bilgi; bu çöp toplama etkinliğini Sevginar Sali Uygun’un organize ettiği şeklinde…

Ancak fotoğrafa baktığımızda Volkan Yılmaz’ın yanında sadece ve sadece Nuray Koçer ile Ercan Çalışkan göze çarpıyor.

Sanayi esnafının ağır toplarından olan MHP’li Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Vekili Şenoğlu Türkyılmaz yok…

Sanayi çarşısında dükkanı olan AK Partili İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas yok…

Sanayi çarşısının sevilen ve sayılan ağır isimleri yok…

Sadece ve sadece sırıtarak dolaşan Nuray Koçer ile Ercan Çalışkan var…

Bayan Sinsirellâ, kendi dayısına ve dayısının kankasına kıyak yapmaya çalışmış. Ancak onlara karşı bu kıyağı yaparken Volkan Yılmaz’a ise zarar vermiş.

Doğruyu söylemek gerekirse Volkan Yılmaz’ı yeni tanımaya başlıyorum.

Son derece iyi niyetli biri…

Ancak saha siyaseti konusunda tecrübesiz.

Burada da Bayan Sinsirellâ'nın oyununa geldiği apaçık belli…

Sevginar Hanım kendi dayısının (ve doğal olarak işbirliği yaptığı ekibin) fiyakasını güçlendirmek uğruna Belediye Başkanlık makamını basitleştirmeye çalışmış…

Volkan Yılmaz da tecrübesizliğinin kurbanı olmuş…