Silivri siyasetinde şu günlerde herkes tek bir şeyi merak ediyor.

O da şu…

Özcan Işıklar, Bora Balcıoğlu’nu kandırabilecek mi yoksa kandırmayacak mı?

Siyasi alicengiz oyunları ve siyasi kandırmacaları ile Silivri siyasetinin adeta “Sülün Osman’ı” haline gelmiş olan Işıklar, Balcıoğlu’nu oyuna getirmeyi başaracak mı, yoksa başaramayacak mı?

İşte bütün mesele bu…

Özcan Işıklar, Selami Değirmenci ve Bora Balcıoğlu’nun el ele verme ihtimalinden çok korkuyor.

Ödü kopuyor…

Uykuları kaçıyor…

Bu nedenle Balcıoğlu’nu siyaseten kandırarak bu birleşmeden uzak tutabilmek için her yolu deneyecektir.

Özcan Işıklar’ı çok iyi tanıyorum.

Işıklar’ın amacı; Balcıoğlu’nu bir şekilde kandırarak aktif siyasetten tasfiye etmek; yani hem hak ettiği makam ve mevkiden uzak tutmak hem de Değirmenci ile el ele vermesini engellemektir.

Bunu üç şekilde yapabilir.

1- Balcıoğlu’nu “aman sakın parti değiştirme, CHP içerisinde 5 yıl boyunca sessizce otur ve bekle. Beş yıl sonra otomatikman belediye başkan adayısın” diyerek kandırmaya çalışacak. Böylece Balcıoğlu'nu bu potansiyeline rağmen "sıradan vatandaş" olmaya ikna etmeyi deneyecek... (Beş yıl sonra kim öle kim kala. Bakalım Balcıoğlu 5 yıl sonra bu rüzgarı bulabilecek mi?)

2- Baktı ki Balcıoğlu bu planı yemiyor; o zaman "CHP ilçe başkanlığı" teklif edecektir.

İlçe Başkanlığı, Balcıoğlu için geriye gitmektir. Geçmiş yıllarda “belediye başkan yardımcılığı” için ilçe başkanlığından istifa eden siyasetçiler gördük. İlçe başkanlığına getirilmesi, Başcıoğlu’nun Işıklar tarafından uyuşturularak eline verilen süslü bir oyuncakla oyalanması ve siyaset sahnesinden adım adım geriye götürülerek diskalifiye edilmesi anlamına gelir.

3- Diyelim ki Balcıoğlu bu oyuna da gelmedi: bu sefer üç numaralı plan devreye sokulacak. Işıklar, Balcıoğlu’na “eski görevini” yani yeniden meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığını teklif edecek.

Balcıoğlu’nu sevenlerin oylarına ihtiyacı olan Işıklar, kendisini belediye meclis listesine koyacak ve muhtemelen de kontenjan adayı yapacaktır. Ancak seçim kazanıldıktan sonra (eğer kazanılırsa) sözünü tutmayacak ve başkan yardımcılığına atamayacaktır.

Işıklar’ın yakın geçmişte buna benzer bir oyunu eski başkan yardımcısı Elif Bilici’ye oynadığını hatırlatmak isterim.

Velhasılkelam; Bora Balcıoğlu, artık Silivri siyasetinin "Sülün Osman"ı haline gelmiş olan Özcan Işıklar’ın oyununa gelecek mi yoksa gelmeyecek mi?

Balcıoğlu, kendisini Işıklar’a harcatacak mı, harcatmayacak mı?

Balcıoğlu bile bile lades diyecek mi, demeyecek mi?

Tuzağa düşecek mi, düşmeyecek mi?

Kapandaki peyniri yiyecek mi, yemeyecek mi?

Hep birlikte izleyip göreceğiz…