CHP Silivri İlçe Örgütü yönetimini ele geçirmiş olan "Özcan Işıklar Menfaat Grubu"; eğer ki 2024 yerel seçimlerinde Işıklar’ı yeniden aday gösterebilmeyi başaramazsa “yedek birinci sıradakiMelih Yıldız’ın adaylığı için perde arkasında bir hazırlık yapıldığının duyumlarını almaktayım.

Melih Yıldız kağıt üzerinde CHP’li…

Görünüşte de CHP’li…

Ancak Silivri’deki duruşu açısından CHP’li mi şimdi bunu analiz edelim.

Analize başlamadan önce iki ayrı sorunun cevabını hep birlikte cevaplayalım.

Soru-1: Melih Yıldız kimdir?

Soru-2: Siyasete nasıl girmiştir?

Cevap-1: Melih Yıldız; Silivri’nin eski toprak ağalarından İhsan Yıldız’ın oğludur.

Cevap-2: Siyasete; 2009 yılında babası toprak ağası İhsan Yıldız’ın Özcan Işıklar’a “oğlumu da listeye alın” demesi üzerine tepeden paraşütle indirilerek girmiştir.

2009 yerel seçimleri sırasında ayıptır söylemesi 31 yaşında olan “Ağa’nın oğluMelih Yıldız; hayatında bir kere bile CHP Gençlik Kolları toplantısına katılmadığı, hayatında bir kere bile herhangi bir parti faaliyetinde izleyici olarak bile bulunmadığı halde partililere “gençlik kollarının adayı” şeklinde tanıtılmıştır.

Bana göre bu davranış; o dönemin belediye başkan adayı Özcan Işıklar’ın gençlik kollarına atmış olduğu dakika bir gol bir kazığından ibarettir.

(Benzer bir kazık; 2014 seçimlerinde Saadet Gençoğlu’nun aday yapılması ile kadın kollarına atılmıştır.)

Ağa’nın oğluMelih Yıldız’ın, 2009 yılında “gençlik kollarının adayı” sıfatı ile belediye meclis üyesi yapılması; emeğin, kasaba burjuvazisi karşısında ezdirilmesinin en belirgin göstergelerinden biridir.

Ağa’nın oğluMelih Yıldız, CHP Silivri İlçe Örgütü’nde 11 yıldır aktif olarak siyaset yapmış ve bu siyasi yaşamının tamamını da belediye meclislerinde görev alarak geçirmiştir.

Belediye meclis üyesi yapılarak 11 yıl boyunca “Kasabanın Kontu” ünvanına sahip olmuş ve kasılarak ortalıkta dolaşmanın haricinde vatandaşın hiçbir sorununa parmak basmamıştır.

Şimdi soruyorum; “Ağa’nın oğluMelih Yıldız, 11 yıllık belediye meclis üyelikleri sırasında Silivri’nin neresinde hak arayan insanların yanında görülmüştür?

Ağalar gibi ayaklarını uzatıp koltuklarda oturmanın haricinde Silivri’nin neresindeki bir aksaklığın giderilmesi için mücadele vermiştir?

Hangi yaraya parmak basmıştır?

Ağa’nın oğluMelih Yıldız; ne zaman ve hangi konuda Silivri’deki çiftçilerin ve köylülerin yanında yer almıştır?

Ağa’nın oğluMelih Yıldız’ın belediye meclis üyesi yapılması; Silivri’deki toprak ağalarının çocuklarının alkışlanması ve tahteravanlara oturtulmasından başka bir özellik taşımamaktadır.

Ağa’nın oğluMelih Yıldız’ın belediye meclis üyeliği CHP içerisinde bir emek işgalidir…

Peki “Ağa’nın oğlu” Melih Yıldız’dan belediye meclis üyesi olmaz mı?

Olur…

Ancak Demokrat Parti ve Doğru Yol Partisi siyasetinde olur…

CHP siyasetinde olmaz…

Çünkü “Ağa’nın oğluMelih Yıldız’ın siyasetteki duruşu sol bir siyasi duruş değildir…

Şimdi gelelim 2024 yerel seçimlerinin “CHP Silivri Belediye Başkan Adayı” yapılma ihtimaline…

Partiyi ele geçirmiş durumda olan “Özcan Işıklar Menfaat Grubu” kararını bu şekilde vermiş ve parti üyelerine de “ağanın karşısından boynu kıldan ince olan marabalar” gibi bu karara saygı duymak seçeneği kalmıştır.

CHP’nin Silivri’de düşürüldüğü durum işte tam olarak bundan ibarettir…