Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak İstanbul Adliyesi'nde yargılanan sanıklar beraat ederken Silivri'deki gösteri yürüyünden dolayı haklarında kamu davası açılan 26 kişi 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 10:30'da Silivri Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak.


TANINMIŞ İSİMLER DE VAR

Dava kapsamında yargılanacak isimler arasında CHP'li Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi eski Başkanı Tamam Köroğlu, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy gibi isimler ile CHP Gençlik Kolları üyesi gençler de var.

İSTANBUL'DAKİ EYLEMCİLER BERAAT ETMİŞTİ


İstanbul'da protesto eylemi yapan 26 isim, geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıkmış ve tamamı beraat etmişti.

ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

Silivrili Gezi Davası Eylemcileri adına yapılan ortak açıklamada; çevre duyarlılığına sahip çıkıldığına ve demokratik bir hakkın kullanıldığına dikkat çekilerek beraat kararı beklendiği vurgulandı.

Söz konusu yazılı açıklama şu şekilde:

2013 Haziran’ın da Taksim Gezi Parkı’nda ki yüzyıllık ağaçların kesilerek yerine AVM yapılmak istenmesine İtiraz eden Taksim ve çevre aktivislerince başlatılan direnişin, “Ağacıma, Kentime, geleceğime sahip çıkıyorum” kampanyasına dönüşmesi üzerine, tüm Türkiye ve Dünya’nın bir çok merkezinde yankı bulmuştu. Giderek Siyasi iktidarın anti demokratik tüm uygulama ve sınırlamalarına karşı demokratik tepki ve protestoya dönüşmüştü.

Neredeyse yüz yılın halk hareketine dönüşen Gezi Direnişi, Silivri’de de demokratik protesto hakkının kulanılması çerçevesinde  “kitlesel Basın Açıklamaları” yapılmıştır.  Anayasal hakkın kullanılması için binlerce insan bu basın açıklamalarına katılarak,  siyasi iktidardan faklı düşündüklerini,  demokrasinin iktidarlara,  halka rağmen her istediklerini yapma hakkı vermediğinin mesajı verilmiştir. Siyasi iktidarın kendinden farklı düşünenlere tahammül göstermemesi sonucu şiddet tüm toplumu  etkilemiştir. Gençecik çocuklarımız öldürülmüş, yüzlercesi yaralanmış, binlercesi kelepçelenerek gözaltına alınıp tutuklanmış, işkenceden geçirilmiştir. Neredeyse tüm Türkiye gaza boğulmuştur. 


Oysaki faklı düşünenlerin istek ve taleplerini bireysel  ve toplu olarak kullanmak, açıklamak İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde, Avrupa Nihai Senedinde  ve anayasamızda da düşünce özgürlüğü ve en temel insan hakkı kapsamında değerlendirmiştir.  Silivri’deki yansıması da bu şekilde gerçekleşmiştir.


Bu nedenle iki yıl aradan sonra,  Gezi direnişine katıldıkları gerekçesiyle ki;  bu soruşturmalar başladığında yüzlerce Silivrili basın yoluyla “ Bu bir suçsa biz bu suçu işledik” diye beyanda bulunmuşlardır. Bizce bu dava siyasi bir davadır. Anlaşılan topluma,  demokratik haklarını kullanmak isteyen herkese gözdağı verilmek istenmektedir.

Tüm yurtseverlerden ve Silivri halkından talebimiz,  bu davaya muhatap olanlarla dayanışmamızı güçlendirmektir. 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 09:00 da başlayacak  duruşmaya  katılarak demokratik tepkimizi  sürdürmemiz,   demokratik  haklarımızdan vazgeçmediğimiz anlamı taşıyacaktır.               

Editör: TE Bilişim