Silivri Selimpaşa’da uyuşturucu madde imalatı yapıldığı istihbaratı alınan bir eve geçtiğimiz salı günü Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda M.A.(38) isimli kadın gözaltına alındı. Evde yapılan arama sırasında da 818 gr. metamfetamin isimli uyuşturucu madde, uyuşturucu yapımında kullanılan çok sayıda bidon, kova ve şişe içerisinde sıvı, katı ve toz halinde kimyasal madde, karıştırıcı, cam fanus vb. malzemelerin yanı sıra poşetler içerisinde çok sayıda hap ele geçirildi.

Daha sonra evi kiralayan B.K. (62) isimli erkek şahıs ile Türkmenistan uyruklu M.S.(45) isimli kadın şahsın peşine düşen ekipler, her iki şahsı da Esenyurt’ta yakaladı.

Selimpaşa’da bulunan evde yakalanan M.A.nın ikamet adresi olarak gözüken Avcılar’daki evde de arama yapan Silivri Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, burada da uyuşturucu madde yapımında kullanıldığı düşünülen çok sayıda plastik bidon ve pet şişe içerisinde kimyasal madde ele geçirdi.

Operasyonlarda yakalanan M.A. , B.K. adliyeye sevk edilirken, Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgusu yapılan M.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, B.K. ise tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Türkmenistan uyruklu M.S.nin ise sınır dışı edilmek üzere işlemleri başlatıldı.

Editör: TE Bilişim