Silivri Alibey Mahallesi Kara Mustafa Caddesi üzerinde bulunan bir kuruyemiş dükkanında yangın meydana geldi. Sabah 04.50 sıralarında yaşanan olayda büyük bir patlama sesi duyulurken, şiddetli patlama nedeniyle çevredeki binalarda küçük çaplı hasar oluştu.

Vatandaşların itfaiye ekiplerine haber vermesiyle yangına müdahale edilirken, tüm çabalara rağmen işyeri kısa sürede küle döndü. Değirmen durağı bölesinden belediye konutlarına geçiş geçişi sağlayan Kara Mustafa Caddesi trafiğe kapatıldı. Zabıta, polis ve itfaiye ekiplerinin koordineli çalışması sonucu herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili kundaklama şüphesi üzerinde durulduğu öğrenildi.

Bu arada cadde üzerinde yaşayan bir vatandaş, Kasaba Gazetesi ve Silivriden.com muhabirine yaşadıklarını şöyle anlattı: "Gece büyük bir patlama sesine uyandık. Çok büyük bir patlama. Zaten camdan dışarı baktığımızda etrafımız resmen alev topu gibiydi. Büyük bir yangın olduğunu gördüm. Çok geçmeden itfaiye ekipleri geldi."

Polis, olayla ilgili araştırma başlattı ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Hemen yan tarafta bulunan bir işyerinin güvenlik kamerasının akşam 23.00 sıralarında bir kişi tarafından kapatılmaya çalışıldığı öne sürüldü. Bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.      

silivriden.com / Eren ERMİŞ

Editör: TE Bilişim