İstanbul Silivri’de son aylarda artan fuhuş olaylarını yakın takibe alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, internet üzerinden yabancı uyruklu kadınları iş bulma, evlenme, ücretsiz tatil imkânlarıyla kandıran ve Türkiye’ye gelmelerini sağlayan organize suç örgütünü yakaladı.

Jandarma Operasyonda

İstihbari çalışmalar neticesinde, insan ticareti suçlarını örgütlü olarak gerçekleştirdiği tespit edilen organize suç örgütü lideri E.U. isimli şahsın otelinde arama yapıldı. Aramada, otelin restoran bölümünde konsomatris olarak çalıştırılan (9) yabancı uyruklu kadın tespit edildi.

Örgüt lideri E.U. ile örgüt üyeleri S.B., Y.D. ve E.E.’nin ikamet adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Jandarmanın operasyonunda, (1) adet kuru sıkı tabanca, suçla ilgili notların alındığı (2) adet ajanda, çok sayıda dekont ve fuhuşa sevk edilen kadınlara ait hesapların tutulduğu not kağıdı ele geçirildi.

VIP Servis Yapıyorlarmış

Kadınlar ifadelerinde, örgüt mensuplarının kendilerini otellerde pazarlamanın yanı sıra turistik otel ve villalardaki özel müşterilere lüks araçlarla VIP servis yaptıkları, karşı çıkanları tehdit ve şiddet yoluyla yıldırarak fuhuşa zorlandıklarını itiraf etti.

Turist Gibi Göstermek İçin Onbinlerce Dolar ve Euro Göndermişler

Ele geçirilen ajandalardan, şüphelilerin, yaklaşık 150 yabancı uyruklu kadının uçak biletlerini kendilerinin aldığı, havalimanında sorun yaşamamaları ve kendilerini turist gibi tanıtmaları için on binlerce dolar ve euro gönderdikleri belirlendi.

Kadınlar haklarında yasal işlem yapılarak sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, şüpheli (4) şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilişim