Silivri Değirmenköy ve Gümüşyakada emeklilik vaadinde bulunarak yaklaşık 250 bin lira dolandırdığı iddia edilen S.İ.Ö. (66) hakkında Jandarmaya şikayette bulunuldu. Jandarma 2 aylık takibin ardından S.İ.Ö, Büyükçekmece Celaliye'deki belirlenen bir adrese düzenlenen operasyonla yakalandı.

Silivri İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen kişi ifadesinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılığa sevk edilen şahıs 4 ayrı dosya nedeniyle, savcılıktaki ifadesi 5 saat sürdü.İfadesi alınan S.İ.Ö, Savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı. İstanbul'daki bir başka olaydan dolayı da aranan S.İ.Ö, Çağlayan Adliyesi'ne götürüldü.


ŞÜPHELİ ŞAHIS VATANDAŞA DEVLETTEN EMEKLİ OLMUŞ GİBİ MAAŞ ÖDEMESİ YAPTI

Naim A'dan isimli şahıstan ile irtibata geçerek ve şahıstan emeklilik işlemleri olarak 10 Bin lira para alarak yine aynı kişi İstanbul'da bir hastaneye götürerek rapor aldı. Aynı zaman da şahısa kendi açmış olduğu bir hesaba her ay düzenledi olarak devletten maaş alır gibi ödeme yaptı. Şüpheli şahıs S.İ.Ö mağdur ve diğer mahalle sakinleri mahalle sakinlerinden Naim A'nın emekli olduğu görünce Şüpheli şahsın yine aynı kişilere aynı yöntemle dolandırıldığı iddia edildi.


EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN PARALARI ŞÜPHELİ S.İ.Ö ADLI KİŞİ VERDİLER

Mahalle sakinlerinin emekli olabilmek için S.İ.Ö adlı şüpheli kişiye ödemeler yaparak bu sayede şüpheli şahsın yaklaşık 250 bin lira dolandırıldığı belirtildi.


NAZİM A, ''SİZİ EMEKLİ EDECEĞİM'' DİYE ZORLADI

Naim A. ise, ''Bizim oraya gelerek bizi emekli edeceğim diye'' zorladı. Ben olmak istemediğimi belirttim. İnandık verdik paramızı. Bir sene kahvehaneye gidip geldi, sahte rapor hazırlayarak bizleri Çapa'ya götürüp getirdi rapor almak için, aldığı rapor da sahte rapor,'' olduğunu belirtti

ŞÜPHELİ ŞAHISSIN SABIKASI KABARIK

11 Adet Dolandırıcılık olayından kaydı olduğu ve 4 ayrı dolandırıcılık olayından arandığı belirtildi.


ŞÜPHELİ ŞAHIS TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI.

İfadesi alınan S.İ.Ö, Savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı. İstanbul'daki bir başka olaydan dolayı da aranan S.İ.Ö, Çağlayan Adliyesi'ne götürüldü.

S.İ.Ö SAHTE KİMLİK İLE YAKALANDI

Jandarma 2 aylık takibin ardından S.İ.Ö, Büyükçekmece Celaliye'deki bir evde operasyonla Arif E. adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı.

silivridehaber.com





Editör: TE Bilişim