Sayalar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ece, önceki muhtar Mustafa Tatar ve ihtiyar heyeti üyeleri Rıdvan Deli, Nebahat Şahin, Erdoğan Erdi ve İlhan Koçoğlu hakkında Silivri Cumhuriyet Başavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

25 Haziran 2020 tarihi taşıyan dilekçede; eski muhtar Tatar’ın 2018 yılında Silivri Orman Şefliği’ne köy halkından yakacak odun ihtiyacı olan kişi sayısını 291 olarak bildirmesine rağmen, ormandan gerçekte 427 kişi üzerinden odun alındığı, Tatar ve arkadaşlarının sahte imzalı tutanak tutarak orman şefliğine verdikleri iddia ediliyor.

Yine aynı dilekçede; 427 kişi üzerinden hesaplanan odunların 5 kişilik bölümünü okula, 5 kişilik bölümünü camiye, 5 kişilik bölümünü de spor kulübüne bedelsiz olarak verdiklerini, geri kalan 412 kişilik bölümünü de 45 TL üzerinden satarak 18 bin 540 TL elde ettikleri belirtiliyor.

Dilekçenin devamında masraflar çıktıktan sonra Tatar ve arkadaşlarının 10 bin 240 TL haksız kazanç elde ettikleri öne sürülüyor.

Aynı dilekçenin devamında; kamunun zarara uğratıldığı ve resmi belgede sahtecilik yapıldığı iddia ediliyor.

HÜSEYİN ECE’NİN BASIN AÇIKLAMASI:

Sayalar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ece, kendi çalışmalarını anlatan ve önceki muhtar Mustafa Tatar’ı eleştiren yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Muhtar Ece’nin açıklaması şu şekilde:

“17 Ağustos saat 20:30 akşam köy kahvesinde CHP Silivri ilçe temsilcileri toplantısında Muhtarın partisi olmaz düşüncesi ile muhtarınız olarak iştirak ettim.Bu toplantıya katılan burda bu kalabalık nedir diye meraktan uğrayanlarınız olmuştur. Burada bir dönem önceki Muhtarı Mustafa TATAR Bey ve birkaç seçmeni tarafından mesnetsiz asılsız yakıştırmalara maruz kaldım. Siyasi parti programından çıkarılıp kendi reklamını yapmak istediğini gördüm ki sizlerde görmüşsünüzdür. Hani bir söz var KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ çıkarmak 5 yıl görev süresince bu adam hep bunu yaptı .Onun için bu açıklamaya gerek duydum.

31 Mart Yerel seçimlerine Aza adaylarımla birlikte DESTEK SİZLERDEN HİZMET BİZLERDEN sloganı ile girdik Sandıklar açıldığında seçimi ben kazandım

1.5 yıllık görevim süresince:

1- Mahallemizin kanayan yarası haline gelen su deposu temiz yeni su kuyusu ve enerjisi için Silivri İski Şube Müdürlüğüne ve Genel müdürlük daire başkanlıklarına ibb. Silivri deki siyasi temsilcileri ile şifahi görüşmeler yaparak resmi talep dilekçelerimi verdim ve takip ettim

2-İmar planı içerisindeki arsaların rayiç değerlerle ilgili bölge millet vekillerimizle görüşmeler yaptım.Hükümetimizin ilçemizdeki temsilcilerinin talebi olan raporları hazırladım ve bakanlığımıza gönderdiklerini biliyorum.Komşu köy muhtarlarımızla milli emlak dairesi başkanlığını ziyaret ettimKöylü vatandaşımızın bu paralara alamayacağını gelen yüklü ecri misillerinzaten belimizi büktüğünü ilettim.

3-Danamandıra Caddesi Aydınlar Caddesi vatandaşlarımızın talep ve istekleri olan kasisleri yaptırdım.

4- Çeşmelik Mevkii 2.bir park talebini gerekli kurumlara iletti ve takibinide yaptım ve yapılacağını sizde duydunuz.

5- Düğün alanımıza yakın bir noktada olan alanı temizlettim otopark olarak düzenlettim.

6-Çok amaçlı Pazar yerimizin kapalı düğün alanımızı kaplama işlemini yaptırdık

7-Muhtarlık binamızın çevre düzenleme ışıklandırma boya badana işini makam mobilyalarını yenilettik.Silivri belediyesi envanterine kaydettirdik.

8-Kazan sokak vatandaşlarımızın yollarına mıcır döktürerek çamurdan kurtardık

9-Yeşillik sokakta hiç olmayan su hattını çektirdik

10-Köy okulumuza basketbol potolarını taktırdık.

11-Köy parkımızın yetersiz kalan oturma banklarına ilave 8 adet piknik bankı getirttik.

12-Belediyemizden ek 20 adet çöp bidonu getirttirdik.

13-Belediye başkanımızın projesi olan okulumuza bilgisayar odası kütüphane ve konferans salonu ve yapımından bu yana boyanmayan dış cephesi boya badana işlemi yapıldı.

14-Cami havlumuzda bulunan umumi tuvaletlerin kapı pencereni yeniledik .Alemini yeniledik minaremizin boya badana işlemlerini bir hayırsevere yaptırdık.

15-Sayalar spor futbol takımımıza okul ailebirliğine cami ısıtma giderlerine imkanlarına dahilinde yardımda bulunduk takımımıza yardım amaçlı su kampanyası başlattık ve teslim etti. Müsabakalara katılarak desteğimizi sağladık moral depoladık.

16-Köyümüz sınırları içerisinde faaliyet gösteren rüzgar türbinleri şirketti ile belediye arasında köprü olduk sağlık ocağımızın temelini başladık.

17-Pandemi döneminde sokağa çıkma yasaklarında vatandaşımızın yanında olduk

18-Tarla kullanıcıları tespitleri doğru kişilere hak sahibi kullanıcılara yaptırdık.

19-Mahallemizde internet yoktu ama bu sorunuda çözdük

AŞKLA KOŞAN YORULMAZ- AZ LAF ÇOK HİZMET

SİZ 5 YILDA BUNLARI YAPTINIZ:

2014 yılında Sayalar Muhtarlığını sizi bırakırken köy tüzel kişiliği kullanımında arsa ve tarlaları valiliğe 32 adet parsel olarak bildirdim.Sizler Sayalar Mahallesinde köy merası olmadığı halde bunu da icat ettiniz.Bu dönemde yaptığım tespitlerde 32 parsel olarak bildirdiğim parsel sayısını 25 adet parsel olarak düşürülüp 7 parseli kendinize ve seçmenlerinize,yakınlarınıza satın alma başvurusu yaptırdığınızı belgelerle tespit ettik.

2- 7021 Sayılı kanunun 22.maddesinden doğan kullanıcı haklarımızı tespitlerimizi sayenizde 75 yaşına kadar o parselde ikamet eden vatandaşlarımızın hak sahipliğini yok ettiniz. Yüzünüze gözünüze bulaştırdınız.

3- İmar planı içerisinde komşunuzun yapısını şikayet ettiniz.Ve vicdanen de rahat olduğunuzu belittiniz.

4- 2015 yılında sağlık müdürlüğü yazısına cevap vermeyerek Sağlık OCAĞI PROJESİMİ ret ettiniz.

5- Murat Şahin adlı vatandaşın Ahmet KÜÇÜK adlı vatandaşımızın taşınmazına çökmesine tarım ve hayvancılık yapmaktadır yazısı verdiniz.

6- Gönüllü İtfaiye ve aracı için gelen İtfaiye amiri Yaşar YILMAZ’a asılsız konuşup ret ettiniz. Sayenizde bir tek Gönüllü İtfaiye Sayalar Mahallesinde yoktur.

7- Ben ricacetçi olamam dediniz.Kendi ideolojiniz uğruna Siyasi partiler,STKlar ile sürekli kavgalı ve geçimsiz oldunuz.

8- Sadece bir tespitinizde 2018 yılı Ateşlik MAKTASINDA 427 pay bölüp,5’er olmak üzere okula,camiiye ve spor kulübüne verdiniz.Kalan 412 adeti 45 TL den vatandaşa sattınız.Orman İşletme Şefliğine 291 adet bildirip 1300 TL harç yatırdınız.Pay taksim işinde çalışanlara 7000 TL ödediniz kalan miktarı amca enişte bu işte çok para var bu işte yaptınız.

9- En asli göreviniz olan ikametgâh verme işini Danamandıra Muhtarlığında sağladınız.

10- İl Tarım Müdürlüğe giderek vatandaşlarımızı şikayet ettiniz .Dilekçeleriniz den haberdarız.

11- Kolluk kuvvetleri sizi telefonla aradığında köyde yokum diyerek kendi şahsi bahçenizde yakalandınız.Utanma duygunuz var mı?

12- Her konuda vatandaşı yanlış yönlendirip özellikle tapu sürecinde gerekirse devlet ile köprüleri atarız dediniz.Halkı devlete karşı kışkırttınız.

13- 5 yıl göreviniz süresince telefonlarınız hep kapalıydı. Tarlanızda bostanınızı suluyordunuz.

14- Sayalar Mahallesinde 1 dikili ağacınız yoktur.Olana da sahip çıkmadınız ger yer atıl durumda .Çamlıkta ki binalar örnektir.

15- Vatandaş sizden bir şey talep ettiğinde montunuzun fermuarını çekip kafanıza kapüşonunuzu takıp gittiniz.

ŞİMDİ HER MAHALLE TOPLANTISINDA HALKI PROVAKE EDİP NEYİN PEŞİNDESİNİZ.

Sevgili hemşerilerim ;

Muhtarlık Devlet ile vatandaş arasında bir köprüdür.Her ne kadar vatandaşlar arasında seçilsek de Devletimizin kanununun üzerinde kimse olamaz.Unutmayalım ki kanunları T.B.M.M. çıkarır bizlere de uymak düşer.Asılsızithamlar,iddalar da bulunanlar elbette cezasını çekecektir.Toplum içine çıkmak isteyen Muhtar her zaman vatandaşın derdiyle dertlenir ,dürüst ve namuslu olur.

Hüseyin ECE

Sayalar Mahallesi (Köyü) Muhtarı

Editör: TE Bilişim