Silivri'de ikamet eden M.A. adlı vatandaş Silivri İlçe jandarma Komutanlığı'na başvurarak telefonda kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan bir şahsın; "FETÖ tarafından kimlik bilgilerinin kullanıldığını belirledikleri ve kendisine yardımcı olacaklarını belirterek para talep ettiklerini iddia etti.

Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yürütülen araştırma sonucunda M.A.'dan bizzat parayı elden alan şüpheli F.A. adlı şahıs gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği Silivri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Konuyla ilgili olarak devam eden soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda birden fazla mağduru aynı yöntemle dolandırdıkları tespit edilen A.D. adlı şahıs da Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde gözaltına alındı.

Yine aynı soruşturma kapsamında M.B., M.A., S.K., H.G. ve B.B. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gözaltına alındı. 

Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 6 adet cep telefonu, sahte sürücü belgesi, çok sayıda sim kart kabı, isimsiz bankamatik kartları, 1 adet ruhsatsız silah ve çok sayıda altın ziynet eşyası ele geçirilerek muhafaza altına alındı.

Şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

Editör: TE Bilişim