Yüksek Seçim Kurulu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesiyle birlikte CHP bugün “ilçe belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlık seçimlerinin de iptali” talebiyle başvuru yapmaya hazırlanıyor.

YSK’nın önünde iki seçenek var…

CHP’nin talebini ya reddedecek, ya da kabul edecek…

Eğer ki talep kabul edilirse bu durum Silivri’yi nasıl etkiler?

Bizim konumuz bu...

YSK’nın, İstanbul’daki ilçe belediye başkanlığı seçimlerini de iptal etmesi durumunda; 39 ilçede olduğu gibi Silivri’de de “İlçe Belediye Başkanlığı” ile birlikte belediye meclis üyeliği ve muhtarlık seçimi tekrarlanacak.

Peki bu durumda ne olur?

Volkan Yılmaz yeniden seçimi kazanır mı, yoksa içerisinde bulunduğu belediye başkanlığı rüyasından uyandırılır mı?

Her şeyden önce; YSK’nın, ilçe seçimlerinin iptaline yönelik kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte Yılmaz’ın mazbatası iptal olur ve İstanbul’daki 39 ilçe kaymakamıyla birlikte Silivri Kaymakamı Ali Partal da belediyeye “Belediye Başkan Vekili” olarak atanır.

Arkasından yeniden seçim çalışmaları ve propaganda dönemi başlar…

Volkan Yılmaz’ın 31 Mart seçimlerini kazanmasına sebep olan etkenlere bir bakalım…

Birinci etken; AK Parti’nin aday çıkartmayarak MHP adayına destek olma kararıydı…

İkinci etken; Özcan Işıklar’ın halk nezdinde ciddi derecede yıpranması ve güven kaybına uğramış olmasıydı…

Üçüncü etken de Selami Değirmenci’nin DSP’de aday olarak sol oyların kısmen bölünmesine yol açmasıydı.

Eğer ki seçimler yenilenirse Selami Değirmenci’nin bir kez daha aday olmayı düşüneceğini zannetmiyorum.

Başka bir etkili rakip de bulunmadığına göre AK Parti destekli MHP Adayı Volkan Yılmaz ile İYİ Parti destekli CHP Adayı Özcan Işıklar yarışacaktır.

Selami Değirmenci aradan çekilse bile; Özcan Işıklar’a karşı gerek halk tepkisi gerekse CHP’lilerden oluşan parti içi tepki halen tazeliğini koruyor.

CHP, Özcan Işıklar ile seçime girerse Volkan Yılmaz bir kere daha güvenoyu alarak belediye başkanlığına devam eder.

Eğer ki CHP Genel Merkezi’nin baskısıyla Işıklar adaylıktan istifa ederse ne olur?

Öncelikle Bora Balcıoğlu veya Mümin Koçoğlu (ikisinden biri) CHP adayı olarak ilan edilir.

İşte bu dakikadan itibaren Volkan Yılmaz cephesinde sıkıntılar başlar…

Yılmaz, belediye başkanı seçildikten hemen sonra (Özcan Işıklar ile kuzen olmasının da getirdiği yakınlıktan dolayı) CHP ile gizli bir flörte başladı.

Işıklar’ın, 2009’da belediye başkanı seçildikten hemen sonra önce Abdullah Yıldırım’a, arkasından da Yılmaz Kandemir’e karşı yürüttüğü “sıyrılma” stratejisinin aynısını AK Parti'ye karşı yürüten Volkan Yılmaz, AK Parti Silivri ilçe camiasının tepkisini almış durumda.

Bu tepki günden güne artış gösteriyor…

Örnek vermek gerekirse; Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi kadrolarında bulunan AK Parti kökenli isimleri pasifize ederek CHP kökenlileri aktif görevlere getirmeye başladı.

Öyle ki; Hüseyin Turan döneminden kalan bazı isimlerin Işıklar tarafından yerleri muhafaza edilmiş ve bu durum CHP’de örgüt içi tepkilere sebep olmuştu.

Volkan Yılmaz ise göreve başladıktan sonra adeta kraldan çok kralcı deyimi ile ifade edilebilecek şekilde; CHP’den çok CHP’li, Özcan’dan çok Özcancı davranarak; bu isimleri pasifize edip yerlerine CHP kökenlileri görevlendirmeye başladı.

Belediye binasında sanki örgütlü bir MHP-CHP ittifakı var…

Bu yaşananları şu aşamada vatandaşın fark edebilmesi mümkün değil.

Ancak siyasetçiler durumun farkında…

İşte bu nedenle; eğer ki bir seçim tekrarı yaşanırsa; Silivri’de AK Parti tabanı Volkan Yılmaz’ı belediye başkanlığı rüyasından uyandırabilir.

Peki seçim tekrarı yaşanmazsa ne olur?

Volkan Yılmaz ile CHP arasındaki flörtleşmenin açık bir ittifaka ve hatta belediye yönetiminde koalisyona kadar gitme ihtimalinin çok yüksek olduğunu zaman içerisinde göreceksiniz...